Dagbok 1 - Fjärilar i min mage.


Miss Ärta -08 åker sponsrad av Svenska Kyrkan i Bjuv till Ghana.

HEJ!

För er som inte känner mig, eller läst denna bloggen tidigare, så heter jag Charlotte. Boendes i Bjuv med min pappa på Hedvalla-området, tillbringar jag min tid inom politik och tennis. Suttit med i ungdomsfullmäktige i snart fyra år, och har ordförandeposten fram till sommaren. Sliter som tennistränare här i Bjuv, men även i Helsingborg och Ramlösa. Förutom det så har jag även blivit aerobicsledare för Bjuvs gymnastikförening.

Just nu går jag sista året på gymnasiet, Filborna, och läser till fotograf. Till våren ska ett så kallat "projektarbete" vara klart, och det är här som Ghana kommer in i bilden. Jag hade tänkt testa mig själv. Hur fungerar jag i en annan kultur och hur är det som volontärarbetare?
Under hela sommaren -08 har jag samlat och gnålat ihop pengar till min resa. Jag vill tacka alla som bidragit till min resa genom att köpa kakor, ge mig dricks och kyrkan som gav mig pengar till mitt uppehälle nere i Ghana.

På söndag avfyras planet från Kastrup och ni kan säkert förstå hur fjärilarna löper amok i min mage. Ändå låter jag längtan och förväntan falla över mig likt konfetti. Detta kan bli hur bra som helst.

När jag kommer hem har jag dokumenterat min resa i bilder och film. Detta kommer jag sedan sammanställa till en utställning på Dunkers, som jag hoppas att ni dyker upp på.
(Kommer mer information närmare premiären.)

Enligt uppgifter som jag fått i veckan, så kan det finnas en möjlighet till att komma åt internet. Dock är jag inte helt säkert att tiden till det kommer infinna sig, men håll utkik här lite då och då för ännu en "dagbok".

Ikväll blir det "hejdå-middag" tillsammans med kära vänner och för er som jag inte träffar innan:
BAMSEKRAM!

Ha det bäst i Sverige, för jag ska njuta i 30 grader!

/Charlotte

RSS 2.0